Eftersom systemets senaste tidning gick under temat prima primörer kan man inte hålla fingrarna ifrån dessa underbara små ting som lyfter maten till helt nya och underbara höjder som bara riktiga vårkänslor kan frambringa.
Steg ett.
Koka kronärtskockorna tills dom är mjuka, cirka 30 min. Servera dessa med salt och smör!
Asså detta är nog min favorit just nu, man sitter och gnagar på bladen och ser allmänt töntig ut, perfekt för att måltiden ska få det sköna flow man vill ha.
Steg två.
Koka potatis, om det finns färsk, ta det, annars ta fast. När dessa är klara så kyler du ner dom lite i vasken för att sedan blanda dom med, dijon, olja, vatten, salt, peppar, vårlök, citron och lite persilja. Helt perfekt!
Stek din torsk i smör och lite vitt vin. Här behövs inte så mycket kryddor, fisken är god som den är. Ha lite hemmaslungad mayo till och njut ut av bara helvete!
Efterrätt blir ju självklart några bira och riktiga goa samtal som blir helt virriga framåt småtimmarna då sällskapet flyttar sig från hem till lokal för att dansa, detta är ibland så förträfflig efterrätt att hallon känns lite lame.
Ha fin kväll nu, det hade vi!
//Fille
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar