torsdag 24 mars 2011

Downtown - Två flugor i en smäll, aka den fantastiska två rätters middagen

Först och främst, innan detta jävla trams inom mat börjar så är det viktigt att betona hur vi ska tänka när man ska slå på stort och laga flera rätter på en och samma kväll. Det som är evigt nummer ett i lägen som detta är att ta fram en flaska riktigt gott vitt vin från Frankrike så att du verkligen kan få igång magmunen och till fyllo njuta av maten när du börjar bli lite full.(Självklart så varvar du detta med öl, det går inte att komma ifrån detta underbara fenomen.) Det andra som gäller är att sätta på sig finkläderna innan man börjar laga maten, det finns inget snyggare än att ha flera schyssta polare står i köket i finkläder och över kläderna har man på sig några kvarglömda förklädden som gör att man kan slappna av lite mer, vinet gör alltså inte allt.



Eftersom systemets senaste tidning gick under temat prima primörer kan man inte hålla fingrarna ifrån dessa underbara små ting som lyfter maten till helt nya och underbara höjder som bara riktiga vårkänslor kan frambringa.

Steg ett.
Koka kronärtskockorna tills dom är mjuka, cirka 30 min. Servera dessa med salt och smör!
Asså detta är nog min favorit just nu, man sitter och gnagar på bladen och ser allmänt töntig ut, perfekt för att måltiden ska få det sköna flow man vill ha.

Steg två.
Koka potatis, om det finns färsk, ta det, annars ta fast. När dessa är klara så kyler du ner dom lite i vasken för att sedan blanda dom med, dijon, olja, vatten, salt, peppar, vårlök, citron och lite persilja. Helt perfekt!
Stek din torsk i smör och lite vitt vin. Här behövs inte så mycket kryddor, fisken är god som den är. Ha lite hemmaslungad mayo till och njut ut av bara helvete!

Efterrätt blir ju självklart några bira och riktiga goa samtal som blir helt virriga framåt småtimmarna då sällskapet flyttar sig från hem till lokal för att dansa, detta är ibland så förträfflig efterrätt att hallon känns lite lame.

Ha fin kväll nu, det hade vi!

//Fille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar