onsdag 9 mars 2011

Downtown - #ResamedMangold - Dag tre

Så sitter man här, dag tre med den för stora grönsaken och lyssnar fortfarande på J Mascis, helt underbar kille! Dagen bestod av två
rätt så lätta stopp i köket.

Tidigt under dagen (alltså lunch) blev det en "lätt" mangoldpasta!
Stek hackad mangold, krydda med salt och peppar. Häll över oatly och sedan pastan, allt fick en härligt grönfärg! Mycket gott och trevligt lunch!
Till kvällens SMK häng så blev det fisk. Strömming i ugn med potatismos och egen mayo,
helt underbart! Mayo är mycket enkelt att göra själv. Två ägg gulor, jävla massa olja, senap och citron.
Allt måste bara vara samma temperatur, då löser sig allt. Vispa först ihop äggen med senapen och lite olja. Fortsätt sakta hälla i mer
olja och vips så är den klar, ha sedan i lite citron för lite bättre smak och lite härligare konsistens!

Gör sedan en bädd av korriander och mangold på folie. Lägg sedan fisken där och smörj in den med marinad. Min bestod av citron, vinäger, olja, salt, peppar, paprika pulver och timjan. Låt det stå och dra ett tag.

Sätt i fiken i ugnen och sätt på potatisen. Gör sedan mos och servera med glädje. Riktigt gott blev det! Och extra poäng för att det var väldigt billigt också!










Det är något mycket fint för mig att få gör mat som blir god och inte kostar så mycket. För jag slänger gärna alla pengar har på mat, för ibland är det nog bland det bästa jag vet. Men det känns också så extremt larvigt. För det man gör blir ju aldrig så jävla gott och man kan ju inget om vad man gör, visst man slänger ihop med mayo, men faller den verkligen inom ramen för vad som är okej. Är det verkligen lönt att hålla på då, för vem gör man det här?
Ne jag skoja bara, så där djup skulle jag aldrig vara när det kommer till mat, man kan inte hålla på att ta det för hårt, man misslyckas och så lyckas man, det är bara så det är. Så det är nog det jag egentligen det jag vill dela med er idag, man har sina ups and downs inget annat. Kvällens måltid gjorde jag på ren höft och testade mig fram och det blev en härlig kväll av det, kolla bara på det närbilden jag tog, vem kunde ana att det skulle bli något ätligt av något vi kan säga ser ut som riktigt skit. Så man får väl vara lite modig ibland, för det här med fisk i ugn är ju igen som har provat innan :D
Nu ska det fan diskas, ha en bra onsdagskväll!

Allt väl
//Fille
(Igen, förlåt om allt ser konstigt ut men jag kan inte redigera grejer som denna. )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar