onsdag 2 februari 2011

Downtown #bloggaomdet


Idag började min dag väldigt tidigt så min middag blev därav ganska tidigt, det är rätt så trevligt, för då kan man unna sig en kvällsmacka utan att det känns totalt jävla onödigt. Kvällens mat fick sin inspiration från min resa till Stockholm som jag gjorde i helgen, en mycket bra resa där jag man fick inspiration från all världens håll och kanter. Under fredagen så åt vi mat ute, det var nåt trendigt ställe i gamla stan som var en mcdonalds för den övremedelklassen. Konceptet var att man valde vilken mat man skulle ha sen gjorde kocken det framför ögonen på en, helt okej men inte så jävla gott som man kanske hade hoppats på. Jag blev dock peppad på att kunna göra som kocken gjorde, eftersom det var rätt så ball. Och just de, för att vi svenskar inte skulle skita på sig totalt så var temat på restaurangen Italien, så man kunde få både pizza och pasta, helt sjukt, undrar när dessa två kommer bli stora i vårat land.
Det han gjorde var att göra en pasta med sås, fast det var liksom inte den vanliga såsen man brukar göra, alltså dränka det man har på tallriken i det, utan det var fräscht och typ ingen sås, men ändå såsigt, ja ni fattar. Det jobbiga med detta koncept är att jag vet inte riktigt hur man gör så jag försökte göra som han gjorde, alltså blev min grund till detta visuell.
Jag började med att steka svamp tills den typ var klar, precis när den var klar så började koka pastan. Jag valde fusilli, för det är ju silly. Annars tycker jag det är svårt att välja pasta, man vill ju gärna kunna rimma på den. Efter jag hade hällt i pastan i vattnet så hackade jag upp en liten gullök, två vitlöks klyftor och en chili. Slängde i detta med svampen och lätt det stå och götta sig ihopa med lite spenat. När pastan var klar la jag upp den på en tallrik och täckte med ost. Spara cirka ett glas av pasta vattnet och häll det över ditt stek och låt det såsa till sig, servera och njut.
Det blev riktigt gott men chilin blev lite för dominant, ska nog ha lite mindre nästa gång.

Ikvälls avnjöts såklart Sveriges mästerkock, jag tycker att det är ett rätt så roligt program med lite för mycket töntiga inslag. Dels för att kockarna ibland pissar lite på själva, folk tar sig själva på lite väl stort allvar, och det är fan inte nånstans okej att jämföra sitt asylsökande med en tävling som denna, för även om programmet kan vara livsavgörande så finns det fan olika nivåer av livsavgöranden, jag blir riktigt obekväm i tvsoffan och önskar att dom skulle klippa tillbaka till all gråt eftersom det känns lite lindrigare än att höra nån babbla lite väl mycket skit #näthat.
Men som jag sa in en diskussion vi hade kring ämnet, jag hatar inte henne, bara maten hon gör.
Smaken som sitter kvar i munnen efter programmet är följande, kan Sverige fan aldrig göra något som är lite mer seriöst än att idola allting som ska gå på tv?#Sverigesmästerkock

Vi här på ÄK gillar när andra skriver bra saker om mat, här kommer ett fint inlägg från en av mina favorit bloggar.

Tack för mig ikväll, läs inlägget och #prataomdet

//Fille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar