Jag gjorde en vegetarisk köttfärslimpa, vilket jag och brorsan har gjort några gånger. D
ock inte tillräckligt många gånger för att denna rätt ska vara någon form av klassiker, utan snarare än rätt som vi tar fram då och då och gör när vi känner att nu ska vi göra något lite dumt men ändå något som är gott.
På tal om detta måste jag bara få ur mig en sak som har besvärat mina tankar väldigt mycket och jag måste bara få detta ur mig annars kommer att gno och gno och gno.
Att varje fredag göra taco är något som kan vara väldigt gött, men man tröttnar efter kanske tre gånger, så jag brukar hålla mig till att göra taco ungefär en gång i kvartalet, annars tappar det charmen. Samma saker gäller flesta rätter jag gillar, jag skulle aldrig varje fredag eller annan högtids dag göra samma rätt. Det skulle i min hjärna bli så fruktansvärt tråkigt, men vill ju faktiskt utveckla sin ider och inte stanna i sitt tänkande, uppleva nya grejer etc. Därför blir jag väldigt främmande för de som alltid gör så att säga sin rätt, att alltid trycka ut samma pastasås eller dylikt är något som för mig låter så tråkigt, tröttnar man inte på att göra den där goda såsen man gjorde den där sommarkvällen som alla gillade, kan man inte göra nåt annat som alla gillar, blir inte det roligare i längden? Så snälla alla, sluta göra eran rätt utveckla det istället, sjukt mycket bättre,
Jag vill med detta skitsnack även säga att jag gör fiskpinnar med potatis säker varje vecka, vilket gör att jag egentligen inte har så mycket att komma med.
Till veg.köttfärslimpa.
Blanda först mjölk och ströbörd och låt det svälla i cirka tio minuter.
Ha sedan i den rosa färsen från hälsanskök och blanda ut detta med ett ägg, salt, peppar och hackad lök. Blanda väl och forma till en limpa som du läger i en smord form och sen in ugnen i cirka 45 minuter.
Under tiden så kokar du din potatis.
Såsen var mycket enkel. Smält smör och stek sedan lök i detta. Häll över mjöl tills du har fått en jämn smet, blanda ut med grädde svamp buljong. Färga allt m
ed soya och ha i lite peppar. Det är nice. Servera allt med salt gurka till.
I fredags blev det fin mat.
Lägg ett sej block i folie med hackad chili, citron och purjo på toppen. Ha detta i ugnen med söt och vanligt potatis, riktigt jävla nice. Servera med egen mayo.
Sen har jag börjat träna igen, här kommer mitt bästa efter träning mål.
Stekfärs och tacokrydda den, servera med tacosås, gräddfil, chips och majs.
Fail på taco där.
Just nu står det chili i ugnen på torkning, så jävla nice!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar