tisdag 13 september 2011

Hösten - Lite krämigare

Jaha, hösten börjar med att jag har lusläst senaste utgåvan av Mat & Vänner, jag tycker det är en fantastisk tidning, plus att titeln innehåller just det grejer jag skulle skriva på en "vad har du för intressen" lista,
Punkt ett, vänner.Punkt två, mat. Gärna inte kombinerat skulle jag skriva i parentes efteråt. Ett mindre och ganska ojobbigt problem som uppstår när man läser tidskrift om mat är man försöker lägga upp den mat man lagat på ett snyggt sätt, jag är inte så bra på, så det blir rätt så o
fta "pannkaka" av det hela. Skam den som ger sig tänker jag och försöker göra det fint, lägger upp såsen/puren mitt på tallriken och försöker dra ut den snyggt med en sked. Drar för långt samtidigt som jag märker att såsen är helt överdoserad för att det ska kunna bli snyggt. Det jag tänker då är att man borde köpa en sån där sås kantin som dom har på 5stjärninga restauranger.

Idag blir det åka av. Två recept av typ samma mat. Hurra!

Första dagen gör du torks (Förlåt alla veggisar, nu blir det fisk igen).
Börja med att tina fisken och marinera den i citron och timjan samt olja.

Ta sedan din fänkål, dela den på mitten. Den ena halvan kokar i buljong du tills att den är mjuk. Den andra lägger du i in i ugnen men lite morötter, palsternackor samt potatis. Låt dessa bli klara. Under tiden steker du på din fisk som du även öser med marinaden.
När fänkålen har kokat klart så mixar du den med lite av buljongen och smör. Salta och peppra efter behag och gör en pure av det.
När fisken nu är klar så tar du den i stekpanna men låt denna vara kvar på plattan, i med lite lök i den och gör en sås av buljongen och lite grädde. Ha i lite extra kryddor för allas trevnad.
Försök att lägga upp allt snyggt och Njut! GLÖM INTE BORT ATT NJUTA!!!

Dagen efter inser du att "oj vad mycket sås och pure jag har kvar". Då gör du det enkelt för dig, koka fint hackade morötter till det är klara, häll över såsen och puren och gör allt till soppa.
Stek lite lök i paprika pulver och toppa din soppa med detta, gör lite krutonger av din söndagsbulle som blev över.
Allt gott
//Fille


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar