I mitt kök sker detta väldigt ofta, inte tabbar utan att dra de säkra korten så man alltid vet att det man slänger i sig kommer vara gött, typ som fiskpinnar och bea. Det finns även en annan tradition som jag älskar, jag betalar du lagar.
I veckan gjorde jag en såndär fransk grönsaksgryta. Det gillar vi skarpt och det mättade mig och andra flera gånger. Alltså går denna rätt under kategorin "jävligt nice".
Jag var självklart på möllan och köpte alla grönsaker jag behövde för ynka 24 kronor.
Jag körde på följande;
En Purjo, tre gula lökar, vitlök, två röda paprikor, tre små squash, en aubergine.
En massa hela tomater i burk, god buljong och krydda. Och pricken över i var självklart en jävla massa vin.
Jag kokade allt i typ tre timmar, innan det så stekta jag allt.
Servera detta med couscous, hett tips, koka din cous i basilika och timjan. Lika gott varje gång.
Brödet då? Samma som alltid, dubbel mängd mjöl mot vatten(1 liter mjöl, halv liter vatten) salt socker och olja. Jäs till dubbel storlek, baka ut, jäs igen och sedan tjofff in i ugnen.
Tomatsoppan då? Jo den blev också fin. Det är inte lika svårt. Det är bara koka det som du känner för. (Och i ärlighetens namn kommer jag inte ihåg hur jag gjorde, men det var morot i).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar