Gott nytt osv. önskar vi er här på äppelknyckare. Det är lite sent ute men pga. dataproblem så har jag inte riktigt kunna göra så mycket då blogga från mobilen är något jag inte riktigt behärskar ännu, iallfall så kommer det nu även fast det är försenat.
Dagens mat gjordes i någon form av bakfyllehunger som krävde lite skils och jävla massa tid.
Allt började med att jag besökte de yttre delarna av Malmö för att kolla på hifi prylar eftersom allt har pajat här hemma. Undertiden som jag stod och rattade på olika prylar så kom jag på att jag hade en jävla massa svamp som behövdes användas, och det gör man ju bäst i gryta.
Därför gjorde jag en stor svampgryta med ris ikväll.
Börja med att rensa svampen. Hacka sedan upp den och stek den i smör. Ta sedan tre stora lökar och dela dom grovt. Låt detta steka på låg värme tills de ungefär tappat hälften av sin storlek. När detta är gjort stå tillsätter du fem fin hackade vitlöks klyftor. Krydda upp allt med salt peppar timjan rosmarin och basilika. Ta saft från en hel citron och häll i. Ta lite soya och vad du nu kan hitta i kylen för att piffa upp rätten. Allt funkar typ. Täck allt med kokande vatten och lägg i två tärningar med smak av ört.
Undertiden som detta kokar ner så tar du dina förvällda soyabiffar och marinerar dessa i stark svampbuljong. Spara lite till stekningen. För när detta är klart så börjar du steka dina biffar ihopa med hackad svamp och masserar in mer och mer av svampbuljongen i biffarn.
Dra i biffarna i gryta och tillsätt två på paket rinnande matfettgojs of your choice. Jag körde på oatly. Låt detta nu koka tills det är klart. Servera med ris. Prima liv!
Årskrönika 2010
Det är försent jag vet men jag måste få skriva av mig lite. Tala lite fritt etc.
2010 har fan i mig varit ett riktigt roligt år och det känns verkligen som att tiotalet är pågång. Jag har fått lära mig sjukt mycket om olika drycker främst kaffe men även lärt mig mer om grönt tea och börjat påriktigt utforska vad både öl och vin handlar om. Att kunna peka ut syrlighet och sötma är något jag tycker är extremt roligt och därför blir både det jobb jag har samt intressen mycket roligare när jag har möjligheten att jobba och leva med sånt jag älskar.
2010 var året av flyttar, i bloggen finns det mat från tre olika lägenheter som alla beboddes av mig under årets lopp vilket gjort att man lär sig hur man överlever i totalt kaos av flyttlådor och mycket stress, men jag har nu äntligen att 1:a hands kontrakt och jag utforskar möjligheterna med mitt nya och väldigt fräscha kök varje nästan varje dag. När våren sen är på väg kommer mina fönsterbrädor fyllas med krukor då jag inte längre har en balkong, men det ska fan bli urban kryddodling för hela slanten.
Det om det Äppelknyckare tackar för ett bra år och hoppas på ett lika fint år till!
Allt väl.
//Fille
Ps. Dagen bonus är att skrivande stund så står det några riktigt fina rågbullar i ugnen och väntar på att bli klara. Enkelt men gott. En halvliter vätska, ett paket jäst. Salt socker och olja. Blanda detta med en lite mjöl. Jäs 40 min/dubbel storlek. Baka ut, jäs på plåt i cirka 20 min. Grädda så står härliga till! Ds.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar