tisdag 19 januari 2010

Söndag ochMåndag

Det var två rätter och en smet.

I söndags infann sig en mindre bakfylla och vanlig ordning blev jag lite rastlös och började på ett mat projekt.
Jag gjorde en smet som såg ut såhär.
Smeten gjorde jag på detta sätt:
Jag mixade en gul lök och tre vitlöks klyftor(när jag mixade lökarna så gjorde jag det roliga att dela löken fyra gånger innan jag la den i mixern,
när jag delade löken så tänkte jag, varför gör jag såhär? Mixern tar ändå hand om detta, men samtidigt skulle det kännas fel att inte förskära löken). Sen körde jag i en burk kikärtor och mixade allt till en smet.
Sen hade jag även i färs från vego gården som jag redan hade förvällt och kramat ur så att den där äckliga soya smaken försvinner.
Allt mixades igen tills smeten var en smet igen.
Sen kryddade jag allt med salt, peppar, paprikapulver, saft från en halv citron, olivolja samt lite balsam vinäger. sen fick det stå och dra sig i ungefär 30 minuter, man kan säga att jag marinerade smeten.
När den hade "ståt till sig" så körde jag i ett ägg, vetemjöl och lite feta ost. Vill redan nu säga att smeten blev lite lös så ägget bör nog inte användas men detta
var bara ett test så inget blev perfekt (förutom den gudomliga smaken).

Av denna smet gjorde jag lite biffar som jag serverade klyf, sås(se, helt jävla vanliga sås) och sallad. det såg ut såhär->








Dagen efter försökte jag göra små bullar av smeten som jag skulle servera med pasta och tomatsås. Dock så blev dessa bullar inte så lyckade, ni vet hur det är.
Man har en bild i
huvudet om hur det ska se ut men sen när man väl försöker återskapa den bild man har huvudet så blir inget som man tänkt sig, då blir man arg, fast det blev fan gott. Alltså, jag kokade en tomatsås av körsbärstomater på burk, rörde ihop detta med pasta och la "bollarna" vid sidan av.

I love you.
/Fille

4 kommentarer:

  1. fille! vad underbart!
    fast jag läste inte texten för jag vet ju att jag inte gillar maten eftersom du är såndär vegetarian. men ändå!
    /mikaela

    SvaraRadera
  2. Haha, åh vad lycklig jag blir av dina texter, Filip! Den gudomliga bitterljuva tonen, I love! Maten är också fin! /Hanna

    SvaraRadera
  3. Härligt med lite aktivitet här! Det har man ju saknat. Och den där färsen/smeten ska jag fan pröva snart...

    SvaraRadera
  4. I prefer merely excellent resources - you will see these people in: sage espressomaskin

    SvaraRadera