Dagens recept är en riktigt klassiker i mitt kök, rätten är självklart fiskpinnar med potatis och valfri sås till. Flera av min bror oscars vänner har sett mig (främst under mina tidiga tonår) äta berg av denna maträtt för att sedan sova på soffan, detta hände flera gånger i veckan. Jag har länge planerat att göra en show av detta och bjuda in folk som skulle bli emotionellt rörda av detta. Men oftast är jag för hungrig för att genomföra detta. Men om ni vill ha show så kan vi fixa ett datum.
Rätten i sig är väldigt enkel och går alltid att variera.
Först så skalar man potatis och lägger dom i kokande vatten i 15 till 20 minuter. När potatisen har kokat i några minuter så börjar smälta smöret som fisk pinnarna ska steka i. När smöret väl smält så lägger jag i fiskpinnar för stekning och låter dom steka i cirka tio minuter. När pinnarna väl är klara så lägger jag på en tallrik vilken måltiden senare serveras på. I samma panna gjorde jag även dagens sås som blev en spenat sås. Jag lägger i frusen spenat och låter den tina i den varma pannan. Nu borde potatisen vara klar och därför häller jag av vattnet och börjar göra mos, smör och mjölk hälls i och jag vispar runt tills jag fått ett fint mos.
När spenaten har tinat så kör jag i en klicka creme fresch och rör runt och smakar av med salt och peppar. Funkar varje gång. Jag blev mätt och glad av denna rätt.
Det går göra fina varianter av vilken sås man ska ha till, jag har gjort väldigt många olika sorters såser till och här kommer ett ur val.
Varm Citronsås(gör även denna i samma panna som fisk pinnarna):
koka lite creme fresch och kör i saften från en halv citron samt salt och peppar, jag tycker att sås är en riktigt hit och så får den en fin färg eftersom fiskpinnarna lämnar efter sig en fin orange färg i pannan.
Kall sås:
När jag började göra denna rätt så var det alltid kall sås som gällde. Jag försökte efterlikna den sås man fick i skolan till panerad fisk.
Det brukar ungefär bli så här, lite yoghurt, mayo, boston gurka, salt och peppar. När jag var mindre körde jag alltid med vitlökspulver i denna sås också, som tur för alla har jag slutat med detta.
Men det det bästa med att göra kall sås är man alltid kan variera den, en av de tipsen jag fick från syster hanna en gång var att köra med en munful ketchup, det knepet kör jag fortfarande med.
Hoppas ni också kör denna rätt ofta, jag har en störd relation till fiskpinnar och älskar alla som äter dom. Här om dagen när jag var på hemköp och köpte lite mat så köpte killen framför mig fiskpinnar från eldorado, jag tänkte han gör allt för fiskpinnar, det gör jag med.
//Fille
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar