Några månader efter att jag hade blivit vegetarian så hittade jag en recept på vegetariskt dillkött. Jag läste bara rubriken och sedan hittade jag inte receptet igen.
Men när jag fick några härliga vegbitar av brorsan så ville jag göra ett gott dillkött på dem. Detta är typ det jobbigaste jag har gjort inom matlagning.
Först och främst gjorde jag en buljong som jag även kokade morot och löken i.
Jag tog en liter grönsaksbuljong, 5 dillstjälkar och 3 timjankvistar.
Jag kokade allt detta tills morötterna var klara(Jag använde mig av morötter i knippe, tog hela knippet). Sedan silade jag av allt vätska. Tog Ungefär 2/3 av vätskan och kokade den lite mer med ännu mer dill.
Sojabitarna marinerades i massor med dill och balsamvinäger. La dem sedan i stek pannan tills de var klara.
När vätskan hade reducerats lite så la jag tillbaka grönsakerna la i sojabitarna, hällde i ett paket grädde och redde av med lite maizena slappis redning. Hällde över ett berg med färsk dill. Sen var det klart. Serverades med färskpotatis.
Asså, när kommer det uppdatering egentligen?
SvaraRaderahello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....
SvaraRadera