fredag 10 oktober 2008

Fredag


Jag har ingen kamera nu så jag får lägga upp lite gamla saker så länge. Min nya fascination, Piroger!! Ap enkelt att göra det tar lite tid men det är det värt.

Ingredienser till fyllningen är bara att hitta på, gör det snarlikt som när du gör pasta sås.
Men som exempel så använde jag:
Peperoni
Oliver
Gul Lök
Tomatsås
Hot sauce
Koka ihop med lite peppar salt & en gnutta Cayennepeppar.
Koka tills den är lite mindre blöt. Ställ ut kastrullen ute för nedkylning.

Brödet:
Blanda 6 dl mjöl, jag brukar ta 4 dl vete och 2 dl graham. en tesked bakpulver, och en tesked salt, tillsätt en klick smör, ungefär 150g blanda och sen tillsätt 1 matsked olja. Häll upp ett glas vatten och häll i smeten efter begär smeten ska inte bli kladdig utan ska fast, ställ in degen i kylen eller frysen en stund.

Pirogen:
Kavla ut degen rätt så tunn, ta fram en tallrik av medelstorlek vänd på den och lägg den på degen, skär ut efter tallriken.

Lägg degen på en plåt lägg lite ost på degen vilken ost som helst "nästan" Plocka fram fyllningen lägg en klick på degen tillsätt ost igen, vispa ett ägg pensla på kanterna på degen, vik degen på mitten och pressa ihop kanterna med fingrarna tills de fäster, pensla sen degen med ägget för att få en finare yta på pirogen. In i ugnen på 150 grader, vänta kanske 10 min kolla om det fått lite färg spetsa den med en gaffel för att känna om degen är färdig är den det så varsegod!
Mvh Jesper

1 kommentar: