Hade vän på besök därför blev maten denna gång lite lyxig!
Stekt lax med rostade rotfrukter med svamp och löksås!
Allt började med att jag tinade laxen. När den var mjuk och fin så började själva matlagningen.
Sötpotatis och vanlig potatis skalades, lades i ugnen med olja och rosmarin i cirka 30 minuter, tills allt var mjukt helt enkelt!
Efter det så började vi göra såsen, två stora gula lökar finhackades samt två vitlöks klyftor. Detta kördes ner i traktörpannan på svag värme med massa smör. Svampen hakades i mindre bitar för att sedan åka ner i pannan. Mjölet kom in i bilden och blandades ihop med löken och svampen. Efter det så kördes det i mjölk och svamp buljong. Såsen gjordes med en stark salt smak som gjorde den extra god till laxen, vi använde ett salt med rökig karaktär som gjorde såsen till en succé!
Laxen stektes enkelt med lite olja, rosmarin och lite citron.
Till detta avnjöts en flaska rött från Italien.
Mvh Fille
Haha. Du är ju störd.
SvaraRaderaGillar tempuset i berättelsen.