torsdag 11 november 2010

Downtownmatlagning

Hallå!

Nu när jag har flyttat så kommer här lite bilder och recept på när man gör enkel och härlig mat mitt i city där tempot är som högst osv.
För det första gjorde jag jävligt fina fiskpinnar häromdagen, bland de bästa jag har gjort. Dessa serverades med sås och mos.
Moset hade ingen mjölk i sig, utan körde på klassikern att ha lite creme
fresch istället. Mycket bra resultatet säger alla inblandade. Såsen var gjord på lök och citron, detta stektes ihop med en lyxburk creme fresch som hade vitt vin, lök och senap i sig, det var NICE!!!


Det som står på min spis i skrivande stund är ett färssås som jag är mtcket nöjd med. Har inte så mycket grejer hemma så många viktiga ingredienser för att göra den perfekta färssåsen saknas, men jag lyckas ändå! Det hela är mycket lätt. Börja med att förvälla din färs i svampbuljong. Skölj den sedan väl och börja steka med lite kryddor. Gör detta länge
så verkligen att all vätska (som smakar blä) försvinner. Under tiden hackar du upp lite
vitlök och bryner den lite, när det är klart så häller på på tomater efter behov. Detta gör sig bäst i en annan kastrull än den du steker färsen i då du vill koka såsen länge. Till sin färssås vill man självklart ha lite morort, gör det gamla knepet att riva den med potatishyvlaren så du får långa och läckra morots skivor i din sås.
När färsen är klar så häller du över lite matlagning grädde och steker ihop den med färsen så allt blir lite mer roligt. Smaksätt färsen nu riktigt ordentligt för detta är din enda chans att lyckas med en bra sås. Rör sedan ner färsen i tomatsåsen och låt det koka tills att du känner nöjd.
Servera gärna med pasta.(När det kommer till val av pasta väljer jag gärna penne då det blir gott i mikron dagen efter, samt att det rimmar på bene)


Dagens bonus är en evig klassiker här i centrum.
Släng in en macka i din mackgrill av ditt eget bakade bröd, det gillar vi!
Allt väl!
//Fille

1 kommentar: