Den lediga helgen som håller på att gå mot sitt slut har firats med massor mat. "Hurra".

I fredags gick jag efter ett tema som brukar vara ett vanligt förekommande tema för fredags matlagning när man inte gör en av fredags klassikerna.
Temat var att slänga ihop något piffigt av det jag hade hemma. Så det blev en
pastagratäng topped med lyx.
Jag hade kvar färssås från tidigare inlägg, detta blandade jag ihop med redan kokt pasta och feta ost. Detta toppade jag zucchini och mozzarella. Hade den i ugnen tills att ytan hade blivit fin. Till detta drack vi fin vin, det gör man inte så ofta men fy fan vad det är värt den extra 20an. Som efterätt blev det fin öl bla. ifrån Franrike.
Lördag gick under temat inspiration.
Jag kände att hösten hade blivit lite för tung och behövde liva upp min dag med något påminde mig om vår andra härliga tider. För att detta skulle kunna genomföras så åkte jag och ett sällskap upp till möllan och utforskade marknaden. Där fann jag mycket härliga grönsaker som gjorde att jag kunde slänga ihop en pastasås som bara kunde föra tankarna till våren och södra Europa, aka himlen. Såsen blev till på detta sätt;
Stek lök och vitlök efter behag. Ha sedan i lite zucchini och svamp och låt det stekas till det är klart. Häll sedan över matlagnings grädde och späd med svamp buljong. Salta, peppra och örta din sås för smak. Servera allt med pasta som smakar vatten och toppa av med lite nystek sparris. Helt fantastiskt.
Nu gör jag som en annan bloggare och inspiratör i livet och rekommenderar er att kolla på "the trip" nu, för det ska jag göra med te och godis handen.
Länge leve bakis söndagar med mat från max.
Ni är fina.
/7Fille
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar