När man har haft två helger av finfin mat så vill man inte erkänna att man har gått tillbaka till vardagen och börjat äta "äckel" igen, men som ni vet så äter jag näst intill bara vad ni brukar kalla "äckel". Och nej, jag kommer inte att förändras på den punkten så här kommer åter igen ett recept i serien "äckel" (alltså alla mina recept i denna blogg).
Här om dagen hade jag det lite tråkigt, med andra ord var jag mycket rastlös. Helt förfärligt var det. Men jag tog tag i det hela och gjorde mig lite mat som tog lång tid och den var inte överdrivet god, men idén var okej iallafall.
Min ambition var att göra bullar av linser och färs, det blev järpar.
Järpar har jag aldrig haft någon relation till, jag har varken gillat dom eller tyckt att dom var särskilt goda. Dom har inte satt så mycket spår i mitt liv helt enkelt. (Förutom att dessa små saker är en av anledningarna till att man blev vegetarian).
Men receptet är lätt.
Köp färsk pasta.
Köp ketchup.
Ha linser hemma, ha färs hemma.
Förväll färsen och krydda upp den. Släng sedan färsen i stekpannan. Undertiden som färsen "bryner" så gör en jämn smet av linserna, jag använde gaffel till detta moment.
När färsen är halvklar så blandar du ihop den med linssmeten. Ta sedan två skedar och börja forma din järpar. Stek i fett.
Järparna kommer att gå sönder, så är det bara, men samla då ihop det som inte järp längre och blanda ihop det med pastan när den är klar.
Servera med ketchup och parusaru(alltså vanlig fotfils parmesan).
Efter jag hade ätit denna rätt så var jag rätt så nöjd.
Nästa vecka blir det jägarbiff.
Trevligt helg nu!
//Fille
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar