Att improvisera i köket är något jag alltid ser fram emot, fantisera ihop en rätt på vad man har hemma är både ekonomiskt och roligt., tyvärr blir det sällan jättebra och ibland kan det bli riktigt blä. Denna gång blev det gott men proportionerna blev riktigt fel. För mycket sås, för lite fisk, men ack så gott.
För att få igång en bra improvisation så börjar du med att kolla igenom vad du har hemma, jag hade ungefär detta, lök, oatly, passerade tomater, fisk och kryddor. Samt lite couscous att servera till(dan efter gjorde jag mos till).
Dagens tankar fanns i min barndom där det inte så ofta men ibland fanns en fiskgratäng i ugnen och det var himmelskt när den var i munnen, nästa lika bra som när man åt kassler med kokt potatis och senaps sås.
Jag hade tyvärr inte rätt sorts fisk då denna rätt till fördel tillagas med Alaska pollock filéer. Alltså fisk i block, jag hade bara fisk som man ser att det är fisk, men det funkade ändå.
Ett problem man lätt stöter på när man försöker laga mat som fick under sin barndom är att man har bara de minnen man skapade som barn kvar av den rätt man vill göra, alltså inte så tillförlitligt.
Det du gör är att du tar en ungsform som du smörjer väl med fett. häll sedan i tomater och oatly, blanda väl. Häll sedan i hackad lök samt fisken som du har förkryddat lite.
Täck fisken med såsen. Snåla lite med osten på toppen, den får du bara matkoma av.
Ha allt ugnen i ungefär 20-25 minuter på 225 grader.
Servera med kryddigt couscous.
Detta är en perfekt rätt om du inte ska bjuda någon på det.
Hade gött nu så hörs vi!
//eran fille
Intressant. Men du hade inte berättat om den här couscousen...
SvaraRadera