onsdag 18 februari 2009

Pannkakor


De senaste dagarna har jag experimenterat med pannkakor i olika former. Jag tänkte nu dela med mig av ett av recepten. Det är en variant på en Amerikanska pannkaka.

Ingredienser 1. Vetemjöl 5dl 2. Vannelin socker 3tsk. 3. Strösocker 3-4msk. 4. Bakpulver 2, 1/2 tsk. 5. Salt 1tsk. 6. Smör 50g. 7. 3 ägg. 8. 3dl mjölk alternativt 2dl mjölk 1dl grädde. 9. Hallon för att ha på pannkakorna.

Blanda allt torrt på listan blanda rätt ordentligt, ta en separat bunke och smält smöret och knäck ner äggen i, häll på med mjölk/grädde vispa ihop det tills det ser fint ut.

Häll nu över allt i en bunke och rör om, bli inte skraja om det blir lite mer deg aktigt, om det blir det så häll på lite mer mjölk eller grädde. Smeten ska dock vara någorlunda trögflytande, inte rinnig och inte fast precis lagom.

Har ni ett plättjärn så använd gärna det, om inte kan ni använda en mindre stekpanna eller en stor funkar med. pannkakorna ska inte var så stora utan gör dom små för man blir ganska tagen av mastigheten.

Vi valde att äta dom med glass och hallon, men det går utmärkt med grädde sylt eller blåbär, lite vad som, men jag tror inte på kött. Smaklig måltid eller Efterätt, Frukost, Lunch....

PS. Ett tillägg. Jag gjorde hälften av satsen med choklad smak, dom var godast, ta bara 1-2 matskedar med chokladpulver har du sånt med socker i behöver du inte ha mer socker i men använder du kakao kan det var en idé med extra socker.
Mvh Jesper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar