lördag 24 januari 2009

Premiärrecept med friterade räkor.



Tänkte starta min karriär hos Äppelknyckare med vad jag växte upp med att tro var vad man åt i Kina, nämligen friterade räkor. Tillagas dessa hemma kan de bli en mycket god och trevlig rätt att ackompanjera en fredagskväll med "På Spåret".


Du behöver:

Lite räkor. (Egentligen borde man väl ha lite större räkor, typ scampi eller så men ärligt talat vem har det hemma.)
ca 1 dl Vetemjöl
ca 3/4 dl Mjölk
lite salt
en äggvita
olja

Gör såhär: Rör ihop en slät smet av mjöl, mjölk och salt. Vispa äggvitan ordentligt i en separat skål och rör sedan ner denna i smeten. Värm upp olja, ganska mycket, i en kastrull till ungefär 180 grader. Ha alltid ett lock redo bredvid kastrullen ifall oljan skulle börja brinna. Doppa räkorna i frityrsmeten och lägg dom sedan i den heta oljan. Fritera några minuter på varje sida. Låt de nyfriterade räkorna rinna av någon minut på ett hushållspapper.
Denna rätt serveras med fördel till ris, lite soja och Sweet chili.

Hoppas det smakar.
Fritera Mera!
Mvh Oscar.

1 kommentar: