måndag 16 augusti 2010

Wow är över, jag är hemma med en mycket belåten wow-känsla i kroppen. Tyvärr så blev det inget fotande av alla fantastisk mat man åt under wow. Innan jag åkte iväg så hann jag fixa lite godbitar i köket.(Tur, eller hur?)

Först ut är en helt vanlig pasta men med egen odlade tomater, stolt och nöjd är man.
Rätten var mycket enkel, stek lite lök och zukini tills att den har blivit fin.
Ta sedan tre handfulla händer av basilika och haka det mycket fint blanda sedan med olivolja. Det blir typ som en pesto fast utan nötter och vitlök, två smaker som jag ibland gärna är utan. Ta sedan allt och blanda i stekpanna (med kokt pasta då). Toppa med tomater och känn att du fan har gjort vanlig mat. (Jag hade även i lite sån där ricottaost, det var himmel.)

Dagen innan wow gjorde en av mina klassiker i köket. Pizza med ricotta och riven zukini. Inspiration kom som vanligt från Rachael Ray.
För att kunna baka pizza brukar jag behöva följande;
En kokbok där det står hur man gör en pizzadeg(och då alla ingredienser man behöver som står i den).
En god tomatsås.
Ost.
Sen är ju det här med topping valfritt men det finns alltid fällor man ska undvika. Jag kommer på två på rak arm, annans och oregano. Släng ut dom ur köket för dom hör inte hemma
där.
Min topping bestod av följande, riven zukini blandat med ricotta.
Kavla först ut degen till en form som passar dig(fyrkant, rund eller trekant, det kan gå hur som helst). Bre sedan ut att jämt lager av tomatsåsen.
Lägg små klickar av röran och toppa sedan med ost.
Ha pizzan i ugnen tills att den är klar.
Sen finns det ett valfritt tillbehör, jag tycker att det är måltids förhöjare utan dess like. Sitta i soffan och vara oanständigt klädd och se på Seinfeld.


Dagens bonus. Igår när jag
kom hem slängde jag in pommes i ugnen och till det gjorde jag bea, samt lite ketchup. Bätte måltider får man leta efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar