onsdag 3 februari 2010

Biff a la lindström


Hallå!

För några dagar sedan gjorde jag en sommarklassiker (Detta blev en sommarklassiker eftersom man kunde köpa denna rätt i mitt favorittält på malmöfestivalen).

Egentligen är det inte denna rätt så speciell eftersom det är halvfabrikat men Fille vet alla knep för att göra halvfabrikat till en fest för en(Och ja, detta innebär helt jävla vanlig sås, fast kanske på ett lite mer spexigt sätt).
Min grund tanke är att allt veg.mat som man köper från frysdisken är tråkig(köttisarna har rätt i detta) och därför måste man spexa lite med maten annars smakar allt bara trist. Ungefär som med kött när man inte gör något med den.
Problemet som uppstår är man kanske inte alltid har så mycket inspiration när man väl ska tillaga sina frysta biffar och man fastnar i ett träsk av för mycket ketchup och allt blir bara en röra. Därför tröttnar man ganska lätt på frysmaten, eller det träsket jag har hamnat i, när man bara äter mat man kan förvälla, då måste man alltid marinera, men så mycket finns det inte alltid att marinera av, stora problem uppstår.
Det som brukar ge mig inspiration i dessa tillfällen är att tänka "hur skulle en mamma till för många barn tänka i sånna här lägen", (om vi nu antar att det är kvinnan i familjen som lagar maten). Detta gör att när man handlar som stannar man till vid de produkter som ser mest spexiga ut, typ citrusfrukt eller feta ost, dessa artiklar ser väldigt exotiska ut och de enda som kommer upp i huvudet är, hur ska denna produkt göra min vanlig måltid till en kulinarisk fest?

Denna gång blev det att lime fångade mina ögon när jag var på coop, jag kunde inte motstå fem härliga lime för tio kronor, vilket också ledde till att jag köpte en flaska rom, men det är en annan historia.
Nu till rättens historia;
Jag började med att koka ny skalad potatis.
Under tiden som potatisen kokade så stekte jag på vegetariska biff a la lindström som jag hittade i frysdisken. När dessa "biffar" låg och stektes så gjorde jag i ordning såsen, en halv lime, lite sås smet(alltså creme fresch) och lite thai sås, lät den dra ett tag och sedan så smakade jag av den med salt och peppar.
Den andra halvan av limen la jag stekpannan, perfekt för att spexa till tallriken lite.
När biffarna var klara så hällde jag av vattnet från potatisen och la dessa i stekpannan och saltade och pepprade upp dem lite.
Sen la jag allt på tallriken och hällde över såsen. Den stekta limen blev perfekt när man ville ha leta extra syra till biffen.
Love
//Fille


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar